Onko haaveissasi aidosti omannäköinen elämä? Et halua enää tyytyä vaihtoehtoon, missä koet ettet pääse toteuttamaan niitä asioita mitkä aidosti kutsuvat sinua. Olet kulkenut tähän saakka polkua, minkä valinnassa isossa roolissa ovat olleet ulkopuoleltasi tulevat mielipiteet, ja matkan varrella omaksumasi uskomukset?

Uskomukset vaikuttavat meihin voimakkaasti. Mutta sen ei kuitenkaan tarvitse lopullisesti määritää oman elämän suuntaa. Piintyneitäkin uskomuksia voi murtaa. Käyn tässä postauksessa läpi kaksi yleistä uskomusta liittyen unelmiin ja muutoksen mahdollisuuteen.

Pssst. Kävitkö jo lukemassa tämän postaussarjan ensimmäisen osan? Löydät sen täältä: Kohti omannäköistä elämää – Murra myyttejä tieltäsi Osa 1

Murra myyttejä tieltäsi, kun haaveena on aidosti omannäköinen elämä. 

Alla 2 uskomusta, mihin olen useasti törmännyt joko omalla kohdallani, käymissäni ja/tai seuraamissani keskusteluissa.

Unelmien ja omannäköisen elämän toteuttaminen ei ole mahdollista aroille ja epävarmoille tyypeille

Toiset ihmiset lähtevät luontaisesti helpommin kokeilemaan uusia asioita. He ottavat helpommin riskejä myös sen suhteen, että saattavat epäonnistua. Ja toisaalta suhtautuvat lähtökohtaisesti takapakkeihin hidasteina, ei esteinä.

Onko muutos ja unelmien tavoittelu mahdollista vain heille? Ei todellakaan.

Luonteeltaan aremmille se liikkeelle lähtö ja sen ensimmäisen askeleen ottaminen saattaa viedä pidempään. Joutuu tekemään enemmän töitä omien pelkojen ja rajoittavien uskomuksien muokkaamiseksi. Mutta tämä kaikki on mahdollista ihan kaikille. Myös Sinulle.

Se, ettei ole luontaisesti kovin rohkea ja itsevarma, ei tarkoita, että olisi pakotettu tyytymään johonkin, mikä ei tunnu omalta. Yhtälailla on mahdollista muuttaa suuntaa, ja tavoitella unelmiaan. Omien uskomusten ja pelkojen työstäminen on keskeistä, siten on mahdollista päästä eteenpäin.

Itse olen esimerkki henkilöstä, joka on joutunut todella kamppailemaan omien epävarmuuksien ja pelkojen kanssa. Olen siis vahvasti kuulunut siihen ”arempien jengiin”, missä ei uhkuta itsevarmuutta tilanteessa kuin tilanteessa.

Jos olisin tyytynyt ajatukseen että oma arkuus ja pelot on vain asioita, mille ei voi mitään, ja alistunut niille, olisivat ne kyllä estäneet toiminnan. En olisi nyt esimerkiksi kirjoittamassa sinulle. En olisi tehnyt paljon mitään muutakaan. En todellakaan nauttisi elämästä, siten kuin saan siitä nyt nauttia.

Työstämisen kautta omat pelot saivat uudet, realistiset mittasuhteet. Ne eivät enää kahmaisseet jättiläismäiseen puristukseen lamauttavalla tavalla. Jokaisella kerralla uuteen astuminen tuli helpommaksi, kun sille oli alannut altistaa itsensä. Ja huomannut, ettei tässä mitään kauheaa tapahtunut – Päinvastoin. 

Pelko on luonnollinen osa elämää, eikä ole olemassa ihmistä joka ei sitä tuntisi. Siitä ei ole tarkoituskaan päästä lopullisesti eroon, me myös tarvitsemme sitä elämässä. Mutta pelon kanssa voi oppia elämään siten, ettei se ole ohjaksissa mitä tulee asioihin jotka eivät ole oikeasti vaarallisia.

Ja muistathan: Rohkeus ei ole sitä ettei mikään pelottaisi, vaan että toimii siitä huolimatta. Ja rohkeus lisääntyy kyllä tekemällä. Yleensä se ensimmäinen askel on vaikein ottaa.

 

Sydämenääni ja unelmat ovat hihhulien sanahelinää ja illuusiota, mikä ei oikeasti elämässä toimi 

Tämä ajatus on mielestäni varsin masentava, jopa kauhistuttava. Että olisi jokin tietty polku. mitä sinun tulisi kulkea, vaikka se ei tunnu olevan linjassa sisimpäsi kanssa. Polku mikä sinun tulisi järjellä valita ollaksesi fiksu, hyväksytty ja arvostettu. 

Me olemme tuntevia olentavia. Sinä haluat olla onnellinen, eikö vaan? Haluat kokea merkityksellisyyden, nautinnon ja onnen tunteita? Päästäksesi siihen, tarvitset sitä sydämen äänen kuuntelua. 

Sinulla toden totta on oikeus kuunnella sisimpääsi, ja sydämesi toiveita muissakin asioissa kuin puolison valinnassa.  Muuten luovut mahdollisuudesta nauttia elämästäsi sen täydellä potentiaalilla. 

On myöskin täysi mahdottomuus, että samanlainen kaava sopisi kaikille. Me kaikki olemme yksilöitä omine tarpeinemme, toiveinemme ja mieltymyksinemme. Kaikki eivät pidä samoista asioista. Kaikki eivät tule onnelliseksi samoista asioista. Kaikki eivät samaa kaavaa noudattamalla pääse toteuttamaan itseään ja hyödyntämään omaa potentiaaliaan. Kaikilla on kuitenkin oikeus merkitykselliseen, hyvään elämään, missä kokee itsensä aidosti tyytyväiseksi ja onnelliseksi.

En suosittele sinua heittämään järkeä lopullisesti romukoppaan, sitäkin tarvitaan. Mutta niin tarvitaan myös sen tiedostamista ja arvostamista mikä tuntuu sinusta hyvältä ja oikealta. 

Sinun ei tarvitse, eikä pidä, valita pelkästään joko järki tai tunteet. Ihminen tarvitsee molempia luodessaan sitä omannäköistä- ja tuntuista hyvää elämää. Kuvailisin asiaa karkeasti näin: Sydämesi on kompassi, mikä ohjaa sinut oikeaan suuntaan ja järki toimii apurina luodessasi askelmerkkejä toivomaasi suuntaan.

 

Valitse sydämelläsi, sinä todellakin ansaitset sen!

🖤Vuokko

 

Onko sinulla tili somessa? Toivottavasti tavataan siellä, tervetuloa seuraamaan!

Vuokko Instagramissa

Vuokko Facebookissa